MACHIAJUL TENULUI 101

4 MODURI SIMPLE DE A IDENTIFICA SUBTONUL PIELII TALE

PENTRU A AFLA CORESPONDENTUL NUANȚEI FONDULUI TĂU DE TEN

 

Rece, neutru, cald. Dacă nu ești un makeup artist— și nu posezi un glob de cristal— aceste trei cuvinte poate că nu înseamnă nimic pentru tine, dar ele sunt aproape cruciale de luat în calcul atunci când îți alegi nuanța fondului de ten. Dar să începem cu începutul...


CE ESTE UN SUBTON?


Subtonul pielii este tonul de sub suprafața pielii, care se armonizează cu orice machiaj aplicat deasupra. Dacă îl identifici corect, fondul de ten, corectorul și pudra se sincronizează ca prin minune și arată ca pielea. Identificarea corectă a acestuia este secretul pentru a te bucura de un aspect “impecabil” natural. Dar—, dacă alegi greșit, ești pa “Ce să NU faci”.

Sfaturi profesioniste: Renunță la noțiunile preconcepute privind “nuanța pielii”. Un subton cald, rece sau neutru nu are legătură în niciun fel cu etnia sau rasa. Poți găsi exemple pentru fiecare subton în fiecare familie de nuanțe de piele - închis, mediu și deschis.

EXEMPLE DE NUANȚE RECI DE TEN

  NUANȚĂ ÎNCHISĂ DE PIELE CU SUBTON RECE
  NUANȚĂ MEDIE-ÎNCHISĂ DE PIELE CU SUBTON RECE
  NUANȚĂ MEDIE DE PIELE CU SUBTON RECE
  NUANȚĂ DESCHISĂ-MEDIE DE PIELE CU SUBTON RECE

EXEMPLE DE NUANȚE CALDE DE TEN

  NUANȚĂ DESCHISĂ DE PIELE CU SUBTON CALD
  NUANȚĂ MEDIE DE PIELE CU SUBTON CALD
  NUANȚĂ DESCHISĂ-MEDIE DE PIELE CU SUBTON CALD
  NUANȚĂ DESCHISĂ DE PIELE CU SUBTON CALD

EXEMPLE DE NUANȚE NEUTRE DE TEN

  NUANȚĂ MEDIE-ÎNCHISĂ DE PIELE CU SUBTON NEUTRU
  NUANȚĂ MEDIE-ÎNCHISĂ DE PIELE CU SUBTON NEUTRU
  NUANȚĂ MEDIE DE PIELE CU SUBTON NEUTRU
  NUANȚĂ MEDIE-DESCHISĂ DE PIELE CU SUBTON NEUTRU

CUM SĂ ÎȚI GĂSEȘTI SUBTONUL PIELII: 4 TESTE SIMPLE

Am adunat de la experții noștri în machiaj cele mai bune sfaturi pentru a te ajuta să îți înțelegi tenul o dată pentru totdeauna.

01

Testul venei: Întoarce brațul și privește-ți venele. Dacă au o tentă verde, probabil subtonul tău merge spre cald. Dacă au o tentă albăstruie, tonurile tale probabil merg spre rece.

02

Testul bijuteriei: Îți plac mai mult bijuteriile de aur și căldura lor aurie? Sau ești genul de persoană rece, de argint dur? Dacă răspunsul este aur, atunci este probabil să ai subtonuri calde. Dacă este argint, pielea ta este înclinată să aibă subtonurii reci.

03

Testul cârpei albe: Pune o cârpă albă lângă fața ta curată și observă ce culoare capătă pielea ta. Pielea cu subtonuri calde va părea gălbuie, în timp ce pielea cu subtonuri reci va părea albăstruie sau rozalie.

04

Testul alb vs. crem: Ia două articole de îmbrăcăminte, unul alb și unul alb murdar. Când nu porți machiaj, decide ce culoare se potrivește cel mai bine cu nuanța pielii tale. Dacă este nuanța de alb imaculat, atunci subtonurile pielii tale sunt calde. Dacă însă culoarea crem ți se potrivește mai mult, atunci ai subtonuri reci. Dacă ambele te prind la fel de bine, atunci ai subtonuri neutre.