NOȚIUNI DE BAZĂ DESPRE FONDUL DE TEN

Ghidul esențial pentru alegerea și aplicarea fondului de ten ideal.
 1. SELECTEAZĂ GRADUL DE ACOPERIRE

  Înainte de a alege un fond de ten, stabilește cât de multă acoperire îți dorești. Dacă dorești un aspect natural „aproape imperceptibil", alege o acoperire ușoară. Dacă dorești să-ți uniformizezi subtil nuanța tenului, alege o acoperire medie. Iar dacă dorești să acoperi imperfecțiunile sau pigmentarea neuniformă, optează pentru o acoperire mare.

 2. SELECTEAZĂ EFECTUL DORIT

  Apoi, alege efectul dorit. Un efect natural îți va oferi un rezultat cât mai apropiat de cel natural al tenului tău. Un efect mat va elimina luciul. Un efect luminos îți va oferi o strălucire subtilă pentru un aspect satinat.

 3. ALEGE-ȚI NUANȚA

  Încercarea de a-ți da seama ce nuanță de fond de ten ar trebui să porți poate fi foarte frustrantă. Cu ajutorul unui instrument de căutare a nuanțelor, nu trebuie să mai încerci să ghicești varianta perfectă. Instrumentul pentru identificarea fondului de ten de la Maybelline te poate ajuta să îți găsești fondul de ten perfect în câteva minute. Tot ce trebuie să faci este să răspunzi la un mic chestionar sau să încarci un selfie.

 4. PREGĂTEȘTE-ȚI TENUL

  Pentru a obține o aplicare uniformă a fondului de ten, este esențial să începi cu un ten curat și hidratat. După pregătirea tenului, aplică primerul tău preferat pentru a prelungi rezistența fondului de ten.

 5. APLICĂ FONDUL DE TEN

  Apoi, aplică fondul de ten. Modul în care aplici fondul de ten depinde de tine și de metoda care ți se pare cea mai comodă - poți folosi o pensulă de machiaj, un burete de machiaj umed sau degetele. Începe prin a aplica câteva picături de fond de ten pe frunte, pe obraji și pe bărbie (nu exagera la acest pas, pentru că dacă folosești prea mult fond de ten, acesta se poate strânge sau crăpa). Apoi, tapotează sau folosește pensula pentru a întinde fondul de ten spre linia părului și maxilar. Nu uita să întinzi produsul sub maxilar spre gât, pentru o aplicare naturală și uniformă.

 6. APLICĂ CORECTOR ȘI FIXEAZĂ

  La final, aplică corector acolo unde este necesar și fixează machiajul. Aplică ușor pudră de fixare acolo unde este nevoie (de obicei sub ochi și în zona T) sau pulverizează un spray de fixare pe toată suprafața pentru un machiaj care să reziste întreaga zi.