INIȚIERE ÎN MACHIAJUL TENULUI

CUM SĂ GĂSEȘTI O NUANȚĂ DE CORECTOR POTRIVITĂ PENTRU TONUL TENULUI TĂU?

SFATURI DE LA MAKE-UP ARTISTUL GRACE LEE


Toate am făcut asta. Toate am fost în situația asta. Toate am folosit acel corector prea deschis sub ochi care, cumva, nu face decât să înrăutățească aspectul cearcănelor. Și acel corector prea închis sau de o nuanță de culoarea piersicii ciudată care se așează în mod strident deasupra coșului tău de parcă ar spune: „Hei, lume, uită-te aici!" Da, atunci când corectorul da greș, dă greș din plin. În 99,9% dintre cazuri, dai greș pentru că porți o nuanță nepotrivită pentru tonul tenului tău.


Este important să subliniem că corectorul nu este menit să fie folosit pentru a uniformiza tonul tenului — majoritatea corectoarelor sunt destul de opace și se vor observa imediat dacă le folosești în acest mod. Mai întâi uniformizează-ți tonul tenului cu fondul de ten, iar apoi folosește corectorul pentru a acoperi imperfecțiunile și cearcănele.

CUM SĂ GĂSEȘTI O NUANȚĂ DE CORECTOR POTRIVITĂ PENTRU TONUL TENULUI TĂU?

Regula de bază pentru alegerea nuanței de corector depinde de nuanța fondului tău de ten .

Experții în frumusețe recomandă ca toată lumea să aibă în arsenalul de frumusețe două nuanțe de corector, una mai deschisă și una mai închisă, deoarece expunerea zilnică la soare determină ca tonul pielii tale să se modifice ușor tot timpul. În plus, make-up artiștii folosesc mai multe nuanțe de corector pentru a obține efecte finale diferite.

 

CUM SĂ GĂSEȘTI O NUANȚĂ DE CORECTOR POTRIVITĂ PENTRU IMPERFECȚIUNI?

Grace Lee, make-up artist Maybelline, recomandă să folosești „un corector ușor mai închis la culoare atunci când acoperi imperfecțiunile pentru a ascunde culoarea coșului. Apoi, folosește un corector mai deschis la culoare sau un corector care se potrivește cu tonul pielii tale pentru a le uniformiza."

Sfat de la profesioniști: Dacă folosești corector sub masca de protecție, încearcă Super Stay Full Coverage Long Lasting Concealer, nu se șterge și este rezistent la transfer!


Woman applying Instant Age Rewind underneath lips


CUM SĂ GĂSEȘTI O NUANȚĂ DE CORECTOR POTRIVITĂ PENTRU CEARCĂNE?

Pentru a ascunde cearcănele pronunțate, alege o nuanță mai deschisă decât cea a fondului tău de ten.


Woman applying Instant Age Rewind under Eye


CUM SĂ GĂSEȘTI O NUANȚĂ DE CORECTOR POTRIVITĂ PENTRU CONTOURING?

Pentru contouring, alege o nuanță de corector care să fie cu 1-2 nuanțe mai deschisă sau mai închisă decât nuanța fondului tău de ten.

„Pentru a folosi un corector ca iluminator, poți aplica pur și simplu nuanța mai deschisă a corectorului în zonele pe care vrei să le evidențiezi în mod natural", spune Lee. „De exemplu, în partea de sus a pomeților, sub arcadele sprâncenelor, în mijlocul frunții, pe podul nasului și pe bărbie. Și liniile produse de zâmbet sunt o alegere populară pentru evidențiere. Aplicarea unui corector mai deschis peste liniile produse de zâmbet ajută ca acestea să pară mai puțin pronunțate." Instant Age Rewind Eraser Dark Circles Concealer Treatment este produsul perfect pentru asta!

Woman applying Instant Age Rewind above cheek bone

CUM POT ALEGE O NUANȚĂ DE CORECTOR ONLINE?

Cel mai eficient mod pentru a alege o nuanță de corector online este să folosești instrumentul nostru Foundation Shade Finder. Acesta îți recomandă nuanțele perfecte de fond de ten și de corector, în funcție de tonul și subtonurile tenului tău!