Întrebări frecvente despre programul „Conscious Together”

Ne-am angajat să promovăm o relație transparentă cu consumatorii noștri, care începe prin a ne împărtăși progresul pentru a evidenția pașii pe care îi facem în călătoria noastră spre a deveni un brand mai sustenabil.

Vom raporta anual progresele înregistrate în îndeplinirea obiectivelor noastre privind sustenabilitatea și vom oferi actualizări pe canalele noastre sociale și digitale. Datele privind sustenabilitatea vor fi verificate de un auditor independent care se va asigura că acestea sunt reale și exacte.
Sustenabilitatea reprezintă o provocare pentru întreaga industrie a produselor de înfrumusețare, nu doar pentru Maybelline NY. Unul dintre domeniile cu cel mai mare impact este reprezentat de cel al ambalajelor noastre. În prezent, sistemele de reciclare nu sunt capabile să accepte majoritatea produselor de machiaj, deoarece ambalajele noastre sunt adesea prea mici (sub 20 ml) și pot fi realizate dintr-un amestec de materiale diferite, caracteristici care îngreunează reciclarea.

Obiectivul nostru este acela de a contribui la găsirea unor modalități pentru a ne asigura că reciclarea devine o realitate. Acesta este motivul pentru care, în parteneriat cu South Pole, un important grup de finanțare pentru combaterea schimbărilor climatice, vom investi 5 milioane de dolari până în 2030 pentru a sprijini dezvoltarea de tehnologii și procese de reciclare.
 
Maybelline NY se angajează să caute în permanență ingrediente care sunt obținute într-un mod sustenabil și responsabil. Unele dintre produsele noastre folosesc untul de shea, untul de cacao, uleiul din tărâțe de orez și uleiul din semințe de susan, obținute din surse sustenabile. Această abordare garantează că ingredientele provin din lanțuri de aprovizionare care respectă biodiversitatea și contribuie la limitarea impactului acestora asupra mediului. Printre practicile „Green Science” (Bio științe) se numără cultivarea, transformarea și formularea atentă a ingredientelor folosind practici care contribuie la reducerea amprentei asupra mediului înconjurător și la minimizarea utilizării de substanțe chimice. Chimia este asociată în mod obișnuit cu lucrurile artificiale sau sintetice. Această asociere întărește ideile preconcepute: substanțele chimice sunt dăunătoare, dar cele naturale sunt bune! Această afirmație este falsă. Adevărul este că transformarea chimică a unui material permite adesea o mai bună gestionare a calității și reproductibilității acestuia. În natură, calitatea ingredientelor naturale poate varia, printre altele, în funcție de climatul și mediul în care au fost cultivate.

Toate produsele noastre, indiferent dacă sunt formulate cu ingrediente sintetice, cu ingrediente de origine naturală sau cu ingrediente de orice altă natură, sunt supuse unei evaluări stricte a siguranței lor, ținându-se cont de condițiile de utilizare: modul de utilizare, frecvența și dozajul ingredientelor.
Toate produsele Maybelline trebuie să treacă printr-un proces riguros de evaluare condus de experți și coordonat de centrele noastre de cercetare și inovare pentru a se asigura că respectă standardele noastre de siguranță. Avem cunoștințe aprofundate despre materiile prime, inclusiv despre calitatea și originea acestora. Colaborăm cu numeroși experți pentru a evalua în amănunțime materiile prime, pentru a asigura utilizarea lor în condiții de siguranță în produsele finite. Apoi, efectuăm o diversitate de teste de toleranță la produse, în laboratoare și centre de cercetare terță parte specializate, pentru a valida siguranța acestora.
Pentru a afla mai multe despre ce conțin produsele tale Maybelline preferate, vizitează secțiunea CONȚINUTUL PRODUSELOR NOASTRE.